MEĐUNARODNI TURNIR U STRUGI

pic001

Na tradicionalnim međunarodnim sportskim igrama za osobe sa tjelesnim invaliditetom u Strugi i Ohridu (Sjeverna Makedonija), crnogorski sportisti su u vremenskom periodu 06. – 09. jun 2019. godine učestvovali na stonoteniskom turniru koji je održan u Strugi.

Na turniru koji je okupio trideset stonotenisera iz Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Bugarske, Crnu Goru su u pojedinačnom i ekipnom dijelu predstavljali Samra Kojić u klasi 3 – 5, Miljana Ćirković 6 – 10, Đuro Krivokapić i Uroš Gugolj 6 – 8, kao i Dejan Bašanović u klasi 9 – 10.

Tom prilikom su osvojili šest medalja, tri u pojedinačnoj i tri u ekipnoj konkurenciji.
U pojedinačnoj konkurenciji Dejan Bašanovic je osvojio srebrnu medalju u klasi 9-10, dok su bronzane bile Samra Kojić u klasi 3-5 i Milijana Ćirković u klasi 6-10. Đuro Krivokapić i Uroš Gugolj su u klasi 6-8, u konkurenciji dvanaest takmičara zauzeli četvrto, odnosno sedmo mjesto.
Ekipno je Dejan Bašanović sa makedonskim predstavnikom Straškom Kocevskim bio prvi u kategoriji 9-10, Samra Kojić u paru sa Nebojšom Ilićem iz Srbije srebrna u kategoriji 2-5, dok se bronzom u klasi 6-8 okitio crnogorski par Milijana Ćirković – Đuro Krivokapić.

Ovom prilikom, zahvaljujemo se organizatoru, osoblju Makedonskog paraolimpijskog komiteta, koji su uložili trud i vrijeme da se sportisti ugodno osjećaju, organizujući posjetu i upoznajući nas sa znamenitostima manastira Sveti Naum, kao i krstarenje rijekom koja se uliva u Ohridsko jezero, čime su svima priredili jedno zaista predivno iskustvo.

Sredstva za učestvovanje na turniru su obezbijeđena od strane Paraolimpijskog komiteta Crne Gore.