MASTERS TURNIR LAŠKO, SLOVENIJA

IMG_20190508_114806

Takmičarke stonoteniskog kluba osoba sa invaliditetom “Luča”, Miljana Ćirković i Slobodanka Gurešić su kao dio reprezentacije Crne Gore, zajedno sa trofejnim Filipom Radovićem, od 07. – 12. maja 2019. godine, učestvovale na paraolimpijskom masters turniru koefecijenta 40 u Laškom, u Sloveniji,

Na turniru je učestvovalo 448 igrača iz 46 zemalja i po tome je to do sada najmasovniji i najkvalitetniji turnir održan u stonom tenisu za lica sa invaliditetom.

I pored toga, što naše takmičarke, Slobodanka Gurešić  (klasa S4 – osobe korisnici kolica) i Milijana Ćirković (klasa S6 – stojeći stav), nijesu uspjele da ostvare pobjede, samo učestovanje na turniru predstavlja veliko iskustvo za njih, s obzirom da su imale priliku da igraju protiv najboljih svjetskih igračica u ovome trenutku i na taj način steknu značajno iskustvo koje će im puno značiti u narednim takmičenjima.

Dvostruki osvajač medalja sa evropskih prvenstava Filip Radović (klasa S10), je u pojedinačnoj konkurenciji zaustavljen u borbi za ulazak u četvrtfinale nakon što je ubjedljivo osvojio prvo mjesto u svojoj grupi, dok je u ekipnom dijelu, sa Britancem Kimom Dejblom, osvojio drugo mjesto i na taj način nastavio niz osvajanja medalja na najznačajnijim takmičenjima. U finau su od njih bolji bili predstavnici Francuske reprezentacije.

Reprezentaciju su na turniru predvodili treneri Čedomir Damjanović i Nikolae Lupulesku.