VI DRŽAVNO PRVENSTVO ZA OSI U STONOM TENISU

1.

U organizaciji stonoteniskog kluba osoba sa invaliditetom „Luča“ i Udruženja paraplegičara Podgorica, a pod pokroviteljstvom Paraolimpijskog komiteta Crne Gore i Ministarsva sporta i mladih, održano je VI Državno prvenstvo u stonom tenisu za lica sa invaliditetom. Na prvenstvu je učestvovalo 20 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U kategoriji 3 – 5 žene prva je bila Slobodanka Gurešić koja je u finalnom meču sa 3:2 pobijedila Samru Kojić, dok je u kategoriji 6 – 8, prva bila Marijana Goranović, ispred Đurđine Jeremić.

Kod muškaraca, u kategoriji 3 – 5, najbolji je bio Ambroz Nikač, koji je u finalu pobijedio Nedžada Pepića rezultatom 3:2, dok je treće mjesto zauzeo Aleksandar Denčić. U kategoriji 6 je slavio Đuro Krivokapić ispred Slobodana Mihailovića i Dejana Tmušića, u kategoriji 7 – 8 najbolji bio Miljan Cerović, ispred Uroša Gugolja i Pjetra Paljuševića, dok je Dejan Bašanović bio najbolji u kategoriji 9 – 10.

Prvenstvo je održano u Podgorici dana 14.12.2019. godine, u sali JU Resursni centar za obrazovanje i osposobljavanje „1 Jun“.